Zo geef je het trappenhuis snel een andere look - TrapXpress Traprenovatie
logo trapxpress

Zo geef je het trappenhuis snel een andere look

Wie bekende woonprogramma’s op tv kijkt, weet hoe belangrijk een eerste indruk en sfeer van een huis is. Wanneer de voordeur opengaat krijg je direct een impressie van het huis, de bewoners en hun woonstijl. Het trappenhuis is vaak in de hal gesitueerd en wordt dan ook gezien als het visitekaartje van het huis. De eerste winst bij een metamorfose in huis is het herbekleden van de trap. Een klus waar over het algemeen erg tegenop gezien wordt, maar in de uitvoering maar één dag kost.

Traprenovatie van de bestaande trap

De trap wordt per dag een aantal keer belopen, wanneer we naar boven, maar ook naar beneden gaan. Dat betekent dat de traptreden heel wat te verduren hebben. Na een paar jaar kan de bekleding op de trap, vooral in het midden van de trede, slijtage vertonen. Traprenovatie is in dat geval geen overbodige luxe. Hiervoor zijn verschillende manieren van trapbekleding te bedenken.

Duurzame trapbekleding

De materialen waarmee de trap bekleed kan worden, is met de jaren uitgebreid. Waar men eerst koos voor tapijt, of een geschilderde trap met loper kan je nu uit verschillende duurzame materialen kiezen. Met laminaat, pvc of hout krijgt de trap een nieuwe, eigentijdse look die jarenlang mooi blijft. Deze bijna onverwoestbare nieuwe traptreden zijn er in verschillende kleuren, materialen en decors te verkrijgen. Hierdoor kan het trappenhuis aangepast worden aan de woonstijl van de rest van het huis.

Maatwerk overzettreden

Wist je dat jouw trap in één dag een andere look kan hebben? Ook al zijn de traptreden niet meer in een perfecte staat, door gebruik te maken van overzettreden zijn ze in mum van tijd weer als nieuw.  Ook de stootborden en zijkanten kunnen in hetzelfde materiaal bekleed worden. Het is zelfs mogelijk om een open trap dicht te maken, in combinatie met een traprenovatie. Door de overzettreden te bevestigen met een speciale lijm, die de onderliggende ruimtes opvult, wordt iedere oude trap weer als nieuw. Het herbekleden van een trap blijft maatwerk. Hoewel het materiaal en manier van bekleden nu anders is, blijft de ambacht en know-how van essentieel belang voor een prachtig eindresultaat.

Het team van TrapXpress wil je graag informeren over de mogelijkheden voor de metamorfose van jouw trap. Wil je meer informatie, vraag dan vrijblijvend een offerte aan.