Assortiment - TrapXpress Traprenovatie

Soorten traprenovaties

Wij bieden drie verschillende traprenovaties aan waaruit u kunt kiezen. Meer weten over de verschillende trappen die wij aanbieden bekijk onze aanbod aan trappen. Of bent u benieuwd naar de verschillende kleuren en materialen die wij u kunnen aanbieden? TrapExpress maakt wat u bepaalt.

 

Weet u niet zeker of een traprenovatie geschikt is voor u?

Vul de vragen in en kom er gelijk achter!

Ontdek direct
Wat voor soort trap heeft u?
Om hoeveel trappen gaat het?
Wat is voor u de motivatie om voor een traprenovatie te kiezen?
Hoeveel treden heeft uw trap?
Trappen zijn er in vele vormen en maten. Welke vorm heeft uw trap?
Wat voor soort woning heb je?
Wat voor soort trap wilt u?
In wat voor tijds bestek wilt u uw traprenovatie laten
Gefeliciteerd! Uw trap komt in aanmerking voor een traprenovatie van TrapXpress!

Uw nieuwe {antwoord_vraag_1}, {antwoord_vraag_5} is dichterbij dan u denkt. Of u nu een bijpassende leuning, matchende vloer in de overloop of verlichting in uw trap wilt, wij maken het volledig naar uw wens!

Vanzelfsprekend is een traprenovatie een investering in het interieur van uw woning, daarom wordt de traprenovatie doorgaans uitgevoerd door mensen die in het bezit zijn van een koopwoning. U heeft aangegeven dat u in het bezit bent van een {antwoord_vraag_6}. Tevens heeft u bij ons aangegeven dat u de traprenovatie {antwoord_vraag_8} zou willen laten uitvoeren.

In welke staat uw trap ook is, het is altijd mogelijk om een traprenovatie uit te voeren. Heeft u behoefte aan een gratis, vrijblijvend adviesgesprek, meer informatie of wil u direct een afspraak maken? Dan kunt u altijd terecht bij onze trapexperts. Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Neem contact met ons op
Telefoon *

Dichte trap renovatie

Mogelijkheden Traprenovatie

Voor een traprenovatie kunt u kiezen uit verschillende kleuren, materialen, houtdecors, overzettreden en stootborden.
We kunnen uw trap renoveren met hout, laminaat of pvc. Ieder materiaal heeft z’n voor- en nadelen.

De mogelijkheden van TrapXpress zijn eindeloos. Elk materiaalsoort is volledig op maat te maken.
Ongeacht de leeftijd van de trap zorgen wij ervoor dat uw trap er weer als nieuw uit komt te zien.

Zijn er traptreden versleten? Geen probleem! Wij kunnen deze waar nodig vervangen voordat de traprenovatie wordt uitgevoerd.
Het enige waar u over na hoeft te denken is welke kleuren en materialen u graag wilt gebruiken.

Wanneer u een keuze hebt gemaakt omtrent de kleur van de trap en met welke materiaalsoort kunnen wij starten met het uitvoeren van de traprenovatie. Voor een moderne trap combineert u kleuren voor de traptreden en stootborden, bijvoorbeeld zwart met wit of wengé met rvs.
Kortom, u bepaalt wat wij maken! De traprenovatie wordt in één dag uitgevoerd.

Materialen / materiaal look

Bij TrapXpress kunt u kiezen uit verschillende materialen trapbekleding. Wij hebben de materialen waar u uit kan kiezen op een rijtje gezet:

HPL/CPL
HPL/CPL trapbekleding is de meest gekozen afwerking voor traprenovatie en heeft het voordeel dat er geen waxolie voor nodig is zoals op een echte houten overzettrede. De toplagen zijn in verschillende kleuren te bestellen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een toplaag met een betonlook of toplaag met een eiken uitstraling. U kunt zelf kijken welke stijl en kleur het beste bij uw trap past. De trapdelen zijn eenvoudig schoon te maken.

Wat is CPL/ HPL?
Zowel HPL als CPL is opgebouwd uit een keiharde kunststof onderlaag met daarop een drager. Denk hierbij aan een prachtige natuurtrouwe houtprint. Of bijv. ‘beton look’. De kunststof laag is bevestigd op een HDF (doorontwikkeld MDF) plaat wat het geheel compleet maakt. Het resultaat, een bijna onverwoestbare traptrede die zo goed als onderhoudsvrij is.

Wat is het verschil tussen CPL en HPL?
Eigenlijk is er niet zoveel verschil tussen CPL en HPL. CPL staat voor “Continues Pressure Laminate” en wordt op rol gefabriceerd. Vaak met MDF onderplaat kan dit op grote schaal geproduceerd worden. De prijs is daarom aantrekkelijker, terwijl de kwaliteit marginaal minder is dan HPL.HPL (High Pressure Laminate) wordt onder hoge druk gelamineerd. Dit is bewerkelijker maar bevordert de kwaliteit, zeker in combinatie met een HDF onderplaat. Het is dus met name de bewerking en de keuze van onderplaat wat het verschil maakt.

Hout
Een trap bekleden met hout geeft een warme en vooral duurzame afwerking van uw trap. De trap krijgt een natuurlijke uitstraling en sluit al snel aan bij uw woonwensen. U kunt met hout verschillende kanten op. Er zijn diverse houtsoorten en kleuren waar u uit kan kiezen. U kan bijvoorbeeld kiezen voor warm teakhout, natuurlijk eikenhout, zwart hout of een rode kersenkleur. Een houten trap kan ter bescherming afgewerkt worden met olie om de trap langer mee te laten gaan. U kunt eventueel ook kiezen voor afwisseling en bijvoorbeeld witte houten stootborden plaatsen met echt eikenhouten trapdelen. Dit geeft direct een unieke uitstraling aan uw nieuwe trap. We kunnen met een houten traprenovatie dus verschillende kanten op. Het enige wat u hoeft te kiezen is een kleur en houtsoort. Binnen één werkdag hebben wij uw trap gerenoveerd.

Eiken
Het meest gekozen hout voor een traprenovatie is Eiken. Hierbij wordt de trap gerenoveerd met massief eikenhout. Eikenhout is natuurlijk, stijlvol en past hierdoor al snel binnen uw interieur. Een eiken traprenovatie heeft vaak de voorkeur boven andere houtsoorten, zoals bijvoorbeeld laminaat. Het heeft een natuurlijke uitstraling vergeleken met laminaat. Houd er rekening mee dat de trap afgewerkt moet worden met speciale waxolie om extra lang te genieten van uw traprenovatie. U kunt met eiken kiezen voor een trap van volledig eiken of in combinatie met witte stootborden. TrapXpress heeft een ruim assortiment met echt eikenhouten trapdelen. U kunt bij ons kiezen voor eiken in verschillende kleurtinten die passen bij uw interieur en woning.

Beuken
Een elegante trap creëer u eenvoudig met beuken trapdelen. Het is een stijlvolle manier om uw trap te renoveren. Helemaal als u beukenhout combineert met witte stootborden. De strakke structuur van het hout past al snel bij uw trap. Steeds vaker wordt er in moderne woningen gekozen voor beukenhout. Beukenhout is over het algemeen vrij licht van kleur. De kleur kan gecombineerd worden met andere kleuren in huis. Vooral in ruimtes met een lichte kleur op de muur vallen trapdelen van beukenhout extra op. De trap zelf kan na het plaatsen van de beuken trapdelen afgewerkt worden met waxolie. De waxolie zorgt voor een beschermend laagje, zodat uw echt houten trap nog lang meegaat.

Laminaat
Laminaat trapbekleding is de meest gekozen afwerking voor traprenovatie. Het is voordeliger dan echt hout en er is geen waxolie voor nodig. De toplaag van het laminaat is in verschillende kleuren te bestellen. U kan bijvoorbeeld kiezen voor laminaat met een betonlook of laminaat met een eiken uitstraling. U kunt zelf kijken welke stijl en kleur het beste bij uw trap past. De trapdelen zijn eenvoudig schoon te maken. Door vocht kunnen de trapdelen krom trekken. Bij laminaat kunt u kiezen voor bijpassende stootborden in dezelfde kleur. Uw trap wordt zo één geheel.

PVC materiaal
PVC trapbekleding is de laatste jaren enorm in opkomst. PVC is verkrijgbaar in tientallen kleuren. U kunt zelfs kiezen voor PVC met een houtlook die veel lijkt op echt hout. Het grote voordeel van PVC is dat het materiaal vrij dun is en u er weinig contactgeluiden mee maakt. De buren horen hierdoor minder lawaai als u de trap op- of afloopt. Een renovatie met PVC is een gebruiksvriendelijke oplossing. PVC is namelijk vochtbestendig dus u hoeft niet bang te zijn als u een keer en glas water omstoot als u naar boven loopt. Een ander voordeel is dat u de trap eenvoudig schoon kan maken met een vochtige doek. Net als bij laminaat kunnen de stootborden in dezelfde kleur geleverd worden.

Betonlook / beton
Bent u op zoek naar een betonlook of beton trap? Met PVC of laminaat kunt u deze look eenvoudig creëren. Uw trap krijgt een stoere en robuuste uitstraling die veel lijkt op echt beton. Eventueel kunt u kiezen voor betonlook trapdelen en witte stootborden om mooi af te steken. De betonlook traprenovatie past goed bij een stoer en modern interieur. U krijgt het effect van een massieve trap, zonder dat uw trap echt massief is. Doordat u kiest voor laminaat of PVC voor uw betonlook is de trap gemakkelijk in onderhoud. U hoeft geen speciale wax of olie aan te brengen om uw trap perfect te onderhouden. Af en toe een schoonmaakdoek over de trap heen halen is al voldoende.

Kleuren

U kunt uw trap in verschillende kleuren laten afwerken. Als u bijvoorbeeld voor beukenhout kiest krijg u de typische beuken uitstraling. Het is ook mogelijk om uw trap in enkel één kleur te renoveren. Uw trap krijgt zo een neutrale strakke uitstraling. Dit past perfect bij het interieur dat u in gedachten had.

Wit
Witte trapbekleding past natuurlijk perfect bij een minimalistisch interieur. De trap krijgt met wit een neutrale uitstraling. Voornamelijk nieuwbouwwoningen worden met wit afgewerkt. Uiteraard kun u ook bij een bestaande woning voor een witte traprenovatie kiezen. Met wit hout kan de trap netjes afgewerkt worden. De stootborden en de trapdelen zelf worden volledig in het wit afgewerkt. U kunt uit verschillende materialen kiezen voor de kleur wit. Uiteraard kunnen wij u hierbij adviseren als u een keuze wilt maken voor wit. Wij kunnen de trapbekleding in het wit met verschillende materialen voor u uitvoeren. Afhankelijk van het materiaalsoort kan uw trap prima te onderhouden zijn.

Zwart
Gaat u liever voor een stoere neutrale kleur voor uw traprenovatie? Uiteraard kunt u dan kiezen voor zwarte trapbekleding. Zwart is neutraal en heeft een stoere uitstraling. Het is een kleur die al snel bij uw interieur past. Als u bijvoorbeeld witte muren heeft kunt u niet snel voor een witte trap kiezen. De trap staat niet mooi bij de witte muren, omdat de tint net iets afwijkt. U kunt veel beter voor een totaal andere kleur kiezen, zoals zwart. Uiteraard kunnen wij een traprenovatie voor u in het zwart uitvoeren.