Het is tijd voor een volledige traprenovatie - TrapXpress Traprenovatie
logo trapxpress

Het is tijd voor een volledige traprenovatie

Bij verbouwen wordt het eerst gedacht aan het opknappen van de keuken, badkamer of andere ruimtes in huis. Een plan voor een make-over van het trappenhuis zit daar vaak niet bij. Maar een opnieuw beklede trap geeft je huis wel direct meer uitstraling. Niet alleen bij binnenkomst in de hal, wanneer de trap onderdeel uitmaakt van de woonkamer, kan je deze stijlvol integreren in de rest van het interieur. Met een volledige traprenovatie worden niet alleen de traptreden bekleed, maar wordt het hele trappenhuis aangepakt.

Renoveer alle trapdelen

Iedere trap bestaat uit meerdere delen. Een dichte trap heeft naast de traptreden ook stootborden. Dit zijn de opstaande delen, die de traptreden met elkaar verbinden. De zijkanten van een trap, waar tussen de treden en eventuele stootborden bevestigd worden, noemen we trapbomen of wangen. Ook de trapleuning is onderdeel van de trap. Hieraan kan je je vasthouden, wanneer je de trap op- of afloopt. Bij een volledige traprenovatie worden al deze delen onderhanden genomen.

Stijlvol bekleden van de trap

Voor de renovatie van de trap heb je keuze uit verschillende materialen, kleuren en decors. Wil je de trap bekleden met hout, PVC of laminaat? Alle drie de opties staan garant voor een stijlvolle renovatie van de trap. Bij TrapXpress is laminaat het meest gekozen als afwerking voor de trap. Laminaat kan in meerdere kleuren en decors geleverd worden. Zo bestaan er ook overzettraptreden van laminaat in betonlook. Laminaat is eenvoudig in onderhoud. Ook de stootborden en wangen van de trap kunnen met dit materiaal bekleed worden.

De trap al sfeervolle lichtbron

De meeste trappenhuizen zijn ‘s avonds saai en donker om naar te kijken. Nog een reden om te kiezen voor een totale traprenovatie. Laat niet alleen de traptreden, stootborden en trapboom opnieuw bekleden, voorzie deze ook van ledverlichting. De verlichting wordt aan de onderzijde van iedere traptrede geplaatst. Hiermee wordt de trap niet alleen het stralende middelpunt van de ruimte, hij wordt ook een stuk makkelijker te betreden in het donker.

Ben je na het lezen van dit blog nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Ons TrapXpress team staat klaar om je van alle informatie te voorzien. Neem gerust contact met ons op.