De trap als stralend middelpunt van je huis - TrapXpress Traprenovatie
logo trapxpress

De trap als stralend middelpunt van je huis

De laatste jaren krijgt het trappenhuis steeds meer aandacht bij de bouw of verbouwing van een huis. Maar nog veel te vaak merken wij dat de trap, net zoals een degelijk lichtplan, een ondergeschoven ‘kindje’ is in de meeste interieurs. Het wordt meer gezien als een middel dan een object, niet als onderdeel van het interieur. Maar het trappenhuis kan zoveel meer sfeer brengen dan wordt gedacht. Wij geven je een paar tips om jouw trap in het interieurplan te integreren.

Stijlvolle traptreden

Ben je thuis aan het verbouwen? Vergeet dan ook niet de traptreden aan te pakken. Je kan deze helemaal in de stijl van de rest van het huis laten renoveren. Je kan kiezen voor eenheid en een rustig uiterlijk, passend bij de vloer op de beneden- en bovenverdieping. Maar soms is het juist leuke om de trap een andere twist te geven. Dit doe je door te werken met twee verschillende kleuren. Denk aan lichte stootborden en donkere traptreden. Je zal zien dat je dan sneller even om- of opkijkt naar deze prachtige trap.

Trapverlichting laat de trap echt stralen

Een goed lichtplan in huis zorgt ervoor dat de meubels en materialen, die verwerkt zijn in huis, er ’s avonds net zo mooi uitzien als overdag. Waarom zou je dan de trap niet betrekken in dit lichtplan. Op deze manier wordt het trappenhuis een echte eye-catcher ’s avonds. De traptreden worden voorzien van ledverlichting. Dit wordt aan de onderkant van iedere trede aangebracht. Deze ledverlichting is milieuvriendelijk, kan tegen een stootje en zorgt ervoor dat je ook heel veilig in het donker de trap kan bewandelen.

TrapXpress kan in iedere stijl jouw trap renoveren en voorzien van verlichting. Al binnen één dag kan je genieten van een mooi verlichte trap. Neem alvast een kijkje op onze website en neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Ons enthousiaste en vakkundige team willen je graag inspireren over de mogelijkheden!