De zeven voordelen van een traprenovatie op een rijtje. - TrapXpress Traprenovatie
logo trapxpress

De zeven voordelen van een traprenovatie op een rijtje.

Wilt u graag verandering aan uw trap maar twijfelt u nog of u gaat voor een traprenovatie of een nieuwe trap? We hebben alle voordelen van een traprenovatie voor u op een rijtje gezet! Zo hoeft u zich aan het einde van de blog alleen nog af te vragen voor welk soort traprenovatie u gaat ;-)

Geef meerwaarde aan uw woning met een traprenovatie

Elke renovatie in een woning heeft een positief effect op de waarde van het huis. Zo ook de renovatie van een trap, ookal lijkt dit maar iets kleins in een groter geheel. Wij snappen natuurlijk ook dat u een traprenovatie overweegt voor uzelf en niet zozeer voor iemand anders. Mocht u het huis ooit gaan verkopen, dan bewijst een degelijke renovatie bij de verkoop wel zijn nut!

Al uw wensen kunnen in vervulling gaan met het bekleden van de trap

Een traprenovatie met HPL/CPL

Dit is de meest gekozen afwerking voor een traprenovatie en heeft het voordeel dat er geen waxolie nodig is zoals op een echte houten overzettreden. De toplagen zijn in verschillende kleuren te bestellen. Zowel HPL als CPL zijn opgebouwd uit een keiharde kunststof onderlaag met daarop een drager. De kunststof laag is bevestigd op een HDF (doorontwikkeld MDF) plaat wat het geheel compleet maakt. Het resultaat, een bijna onverwoestbare traptreden, die zo goed als onderhoudsvrij is.

Een traprenovatie met hout

Dit geeft een warme en vooral duurzame afwerking van uw trap. De trap krijgt een natuurlijke uitstraling en sluit al snel aan bij uw woonwensen. Het enige wat u hoeft te kiezen is een kleur en een houtsoort. Binnen één werkdag hebben we uw trap gerenoveerd.

Een traprenovatie met laminaat

Dit materiaal is voordeliger dan echt hout en heeft net zoals HPL/CPL geen waxolie nodig. Ook kunt u kiezen voor stootborden in dezelfde kleur als de treden waardoor het één geheel wordt. Let op, door vocht (bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken) kunnen de trapdelen kromtrekken.

Een traprenovatie met PVC materiaal

Dit materiaal is de laatste jaren enorm in opkomst. U kunt zelfs kiezen voor PVC met een houtlook die veel lijkt op echt hout. Het voordeel is dat het materiaal vrij dun is en u er weinig contactgeluiden mee maakt. Daarnaast is PVC ook vochtbestendig waardoor het ook makkelijk schoon te maken is.

Voor welke afwerkingen binnen traprenovaties kunt u kiezen?

U kunt voor verschillende afwerkingen kiezen, namelijk:

Staallook
Betonlook
Houtlook

Binnen deze afwerkingen zijn er ook nog verschillende mogelijkheden voor de kleuren. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Maak dan hier een afspraak met onze adviseurs. Wij komen graag langs op locatie met verschillende kleurstalen!

Wat Is Een Traprenovatie

Zet veiligheid door een traprenovatie voorop

Een oudere trap heeft vaak te maken met ongemakken als een versleten exemplaar, te gladde traptreden of een trapleuning die niet voldoende steun biedt. De traprenovatie an sich biedt al meer veiligheid omdat de overzettreden zorgen voor versteviging van de trap. Hoe zorgt u ervoor dat een traprenovatie bijdraagt aan de veiligheid van uw trap?

Kies voor een stevige trapleuning
Antislip trapbekleding
Voldoende verlichting

Onderhoud is na het renoveren van de trap vrijwel verleden tijd!

De trap is één van de meest gebruikte onderdelen van het huis. Het is logisch dat na verloop van de tijd slijtage zichtbaar wordt. De slijtage kan meerdere vormen aannemen, zoals: splinterend hout, krakende treden en een versleten uiterlijk. Dit is een goede reden om uw tap te transformeren naar een onderhoudsvrije trap. De specialisten van TrapXpress zorgen ervoor dat uw onderhoudsvrije trap binnen één dag klaar is.

Een vernieuwing van de trap is een must voor mensen die allergisch zijn

Heeft u vaak last van rode ogen en een snotterende neus? Dan bent u wellicht allergisch voor huisstofmijt. Wist u dat uw trap ook behoorlijk wat van deze stofmijten kan bevatten? Een traprenovatie is de perfecte oplossing!
Kies in dit geval niet voor tapijt. Deze stof bevat en houdt de meeste huisstofmijt vast. Gelukkig hebben wij bij TrapXpress een tal aan oplossingen die allergie proof zijn!

Bij TrapXpress heeft u tot twaalf jaar garantie op het materiaal en de montage.

Naast alle bovenstaande voordelen die een traprenovatie met zich meebrengt, ontvangt u bij de montage van uw trap een garantiecertificaat van 12 jaar op het materiaal en de montage. Resultaat gegarandeerd!
Bent u benieuwd geworden naar een traprenovatie? Onze adviseurs van TrapXpress staan voor u klaar met een vrijblijvend advies. Klik hier voor het maken van een vrijblijvende afspraak.