Een dichte traprenovatie van TrapXpress - TrapXpress Traprenovatie
logo trapxpress

Een dichte traprenovatie van TrapXpress

Een trap verbouwen of vervangen is duur, tijdrovend en in de meeste gevallen overbodig! Wanneer uw trap een opknapbeurt nodig heeft, raden wij u aan uw trap te renoveren. Hierdoor ziet uw trap er weer volledig als nieuw uit en kunt u er weer zorgeloos gebruik van maken.

Wat zijn de voor- en nadelen van een dichte trap(renovatie)?

Zoals hierboven genoemd, heeft een dichte trap dus stootborden tussen alle treden. Deze brengen verschillende voor- en nadelen met zich mee. Zie hier de plus- en minpunten:

Veiligheid: De stootborden maken de trap een stuk veiliger. Het is namelijk niet meer mogelijk om te blijven haken of te vallen tussen de treden. Een fijn gevoel, zeker wanneer er kleine kinderen in huis rondlopen.
Afscheiding van ruimtes: Met stootborden creëert u een afscheiding die u kunt inrichten voor praktische ruimtes. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van een toilet, opbergruimte of schoenenkast.
Minder schoonmaken: Het sluiten van de trap zorgt ervoor dat er geen stof en vuil achter de treden kan komen. Dit bespaart u veel schoonmaaktijd!
Isolerend en tochtvrij: Sinds de trap geen tocht doorlaat en warmte dus meer in dezelfde ruimtes zal blijven, heeft u minder last van warmteverlies. Naast de schoonmaak, ook nog eens energiebesparend dus!
Geluiddempend: Doordat elke trede is afgesloten, ervaart u minder geluidsoverlast tussen de verschillende verdiepingen.
Minder lichtinval: Doordat lichtinval wordt geblokkeerd kan dit een nadeel zijn wanneer u al een donker huis heeft.
Compact gevoel: De stootborden creëren afscheidingen, waardoor uw ruimte compacter zal aanvoelen. Dit hoeft geen nadeel te zijn in een grote ruime, maar kan wel irritatie opleveren in bijvoorbeeld een smalle gang of kleinere woonkamer.

Naast de praktische voordelen zijn er ook stijlvolle voordelen. Met een dichte trap kunt u namelijk een geheel nieuwe look creëren. Doordat de stootborden continu zichtbaar zijn, kunt u niet alleen met de traptreden, maar ook hiermee de gewenste uitstraling versterken. Kies bijvoorbeeld voor witte stootborden gecombineerd met houten traptreden voor een rustige en ruimtelijke uitstraling of kies voor stootborden in dezelfde kleur als de traptreden, zodat alles mooi één geheel wordt en uw trap een robuuste uitstraling krijgt.

Een adviesgesprek met onze adviseurs

Daarentegen kunnen wij u wel een exacte prijs geven tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Een adviesgesprek met één van onze adviseurs kan bij u thuis gehouden worden. Hierdoor zijn wij gelijk in staat om de technische staat van de trap te beoordelen en de trap in te meten.

Daarnaast nemen wij diverse voorbeelden van materialen en kleuren mee uit de leverbare collecties. Op die manier kunt u alle mogelijkheden afwegen en de materialen en kleuren in het echt zien en voelen. Ook heeft u zo een beter beeld van hoe de kleuren en materialen tot hun recht komen in uw eigen omgeving.

Tijdens dit gesprek maken wij ook gelijk een passende offerte voor u. Vraag daarom nu vrijblijvend een adviesgesprek aan met één van onze adviseurs. Heeft u andere vragen voor onze maatwerkspecialisten of bent u benieuwd naar onze werkwijze? Neem dan contact met ons op!