De trap laten bekleden met PVC is een duurzame oplossing - TrapXpress Traprenovatie
logo trapxpress

De trap laten bekleden met PVC is een duurzame oplossing

Wil je de trap in huis een opknapbeurt geven, maar weet je niet goed voor welk materiaal je moet kiezen? Vloeren van PVC zijn op dit moment een veel gekozen oplossing. En dat begrijpen wij wel, want deze duurzame vloerbedekking is niet alleen onderhoudsarm, je kan het ook in allerlei kleuren en uitvoeringen verkrijgen. Maar weet je dat je ook de trap kan laten bekleden met PVC? Wij geven je hieronder een paar voordelen van deze kunststof overzettreden. Zo maken wij jouw keuze en de stap naar een gloednieuwe trap misschien wat makkelijker.

Kras- en slijtvaste trapbekleding

Als je kiest voor het opnieuw laten bekleden van de trap met PVC-overzettreden, dan zal deze keuze je niet snel teleurstellen. De TrapXpress werkt alleen met kwaliteitsmerken. In onze collectie vind je alleen PVC-trapbekleding die uitgevoerd zijn met een speciale toplaag. Deze laag is niet zichtbaar en heeft geen invloed op de kleur of print. De bijzondere toplaag zorgt er wel voor dat de traptreden kras- en slijtvast zijn. Ook zorgt deze laag ervoor, dat de traptreden voorzien zijn van een antislipwerking. Wel zo veilig!

Hitte- en vochtbestendig

PVC is een materiaal dat zonder goede toplaag en gebruik van de juiste lijm, in bepaalde situaties zal gaan werken. Zo zorgt hitte voor krimp en verkeerde lijm lost in aanraking met water op, waardoor de traptreden gevaarlijk los komen te liggen. In onze collectie hoef je geen rekening te houden met deze ‘negatieve’ eigenschappen. Dankzij de goede toplaag kan de traptrede tegen warmteschommelingen in huis. Daarnaast werken onze monteurs alleen met de beste watervaste montagelijm, zodat je met een gerust hart de trap met een vochtige doek kan schoonmaken. En bij het morsen van koffie, water of andere drankjes hoef je niet in paniek te raken.

Eindeloos veel mogelijkheden

Waarschijnlijk zit de grootste uitdaging niet in de keuze van materiaal waarmee je de trap laat bekleden, maar in de keuze welke PVC-traptreden het beste bij je woonstijl past. In onze showroom en op onze website kan je naar hartenlust combineren. Voor zowel de traptreden als de stootboren en zijwangen hebben we diverse kleuren en stijlen waaruit je kan kiezen. Natuurlijk komen wij ook bij je thuis. We nemen dan voorbeeld stalen mee, zodat je deze thuis kan beoordelen. Alleen in je eigen omgeving weet je zeker wat bij jouw huis past.