Wat is een traprenovatie? - TrapXpress Traprenovatie
logo trapxpress

Wat is een traprenovatie?

Er is geen één onderdeel in het huis wat zo veel te lijden heeft als een trap en dat wordt na verloop van de tijd zichtbaar. Wie immers denkt dat een trap alleen nog een functioneel doeleinde heeft, heeft het mis! In deze tijd kan een trap niet achterblijven bij het vormgeven van uw interieur. Is het tijd om uw trap te voorzien van een traprenovatie? Dan bent u bij TrapXpress aan het juiste adres.

Ik hoor u denken: waar moet ik beginnen? Middels deze blog nemen we je aan de hand mee op de route naar uw droomtrap.

Wat is een traprenovatie?

Een traprenovatie bij TrapXpress is een duurzame, snelle oplossing die zo goed als direct zorgt voor een frisse, eigentijdse uitstraling van de oude trap. De vak gespecialiseerde monteur plaatst overzettreden over bestaande traptreden. De lijm die wordt gebruikt vult de onderliggende ruimtes op waardoor je een mooie, veilige en stevige trap ervoor terugkrijgt! Tevens werkt deze bruiskid ook isolerend en zorgt voor geluidsdemping van uw trap. Uit ons ruime assortiment aan overzettreden, stootborden, zijkanten en trapleuningen stelt u zelf de trap samen. TrapXpress helpt u graag met passend advies hierin. Kwaliteit en duurzaamheid staan centraal. Wij willen, net als u, dat onze producten een verstandige investering op uw woning is. We garanderen u dat u niet alleen verstelt zult staan van de mogelijkheden, maar ook over onze concurrente tarieven.

Wat zijn de voordelen van een traprenovatie?

Is uw trap versleten en is hij toe aan een opknapbeurt? Of bent u gewoon toe aan een nieuwe look in uw woning? De voordelen voor het kiezen van een traprenovatie zijn eindeloos. We hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet:

1. Het renoveren van de trap geeft niet alleen een meerwaarde aan uw woning maar ook aan het woongenot.
2. De mogelijkheden zijn eindeloos; al uw wensen kunnen in vervulling gaan.
3. De veiligheid van uw trap verbeteren.
4. Het renoveren van uw trap duurt slecht één dag.
5. Maken van u trap is een echt meubelstuk.
6. Een traprenovatie met overzet delen zorgt voor een zo goed als onderhoudsvrije trap.
7. Onderhoudsvriendelijke en hygiënisch alternatief van uw trap.
8. Een must voor mensen die allergisch zijn.
9. Bij TrapXpress heeft u tot twaalf jaar garantie op het materiaal en de montage van uw trap.

Waar moet je op letten bij een traprenovatie?

De opties binnen een traprenovatie zijn eindeloos en dat betekent dat u voor veel keuzes komt te staan. Wij snappen dat u zich afvraagt waar u moet beginnen en daar helpen we u graag bij verder.

1. Voor welke kleur en stijl gaat u bij uw traprenovatie? Het is belangrijk dat de nieuwe trap goed aansluit bij het interieur en de sfeer in huis: denk daarom goed na over de kleuren en materialen die u wilt gaan gebruiken.
2. Welke materiaalsoorten zijn er en welke past bij u? Kiest u voor een houten trap of liever voor een HPL/CPL of een PVC variant? Goed om te weten is dat onze vak gespecialiseerde monteur de overzettreden plaatst over de bestaande trap. Dit is mogelijk op alle soorten trappen van hout en eventueel zelfs beton. Ook versleten trap treden met een ongelijke ondergrond zijn geen probleem.
3. Voor welke afwerking kiest u? Een trap bestaat uit meer onderdelen dan de traptreden alleen. Denk hierbij aan de stootborden en leuningen. Alles kunnen we meenemen in het renoveren van uw trap. 
4. Kiest u voor extra veiligheid? Ook kun je bij de traprenovatie denken aan extra veiligheid. Wat dacht u van LED-strips of spotjes onder de traptreden?

Wat Is Een Traprenovatie

Wat is de prijs van een traprenovatie?

Wij snappen dat u benieuwd bent naar het prijskaartje wat hangt aan een traprenovatie. Echter zijn ieders wensen en trap uniek en dat betekent ook de prijs die hieraan hangt. Naast dat de materialen prijsbepalend zijn is de prijs ook afhankelijk van de afwerking en de oppervlakte van uw trap. Daarom komen we bij TrapXpress langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit adviesgesprek laten wij de verschillende mogelijkheden en combinaties zien en kijken we samen welke van deze mogelijkheden op uw wensen aansluiten. Kiest u voor led verlichting onder de treden? Of gaat u liever voor less is more? Aan de hand van het adviesgesprek en na het opmeten van uw trap maken wij een op maat gemaakte offerte van uw gewenste trap. Zo komt u niet achteraf nog voor verrassingen te staan.

Soorten trappen 

Er zijn verschillende soorten trappen: open trappen, dichte trappen, trappen met trapverlichting en onze spil trappen. Wat is het verschil?

Open trappen
Bij een open trap zijn de treden niet afgesloten, maar ‘zweven’ deze als het ware. Het grootste verschil is dat deze trap daarom geen stootborden nodig heeft. Wilt u liever uw open trap dicht laten maken? Dit kan! De reden hiervoor kan zijn dat u een dichte trap mooier vindt, of omdat u gaat voor meer veiligheid wanneer u bijvoorbeeld kleine kinderen heeft.

Dichte trappen
Bij een dichte trap zijn de treden afgesloten met behulp van stootborden. Bij een traprenovatie vervangen we bij een dichte trap de volgende onderdelen:

- We plaatsen nieuwe overzettreden;
- We plaatsen nieuwe stootborden;
- Eventueel de trapbomen (wangen, dit is alleen mogelijk bij dichte trappen).

Trappen met trapverlichting
Tijdens het uitkiezen van uw traprenovatie kunt u ook kijken naar een extra upgrade van de trap: nog stijlvoller en veiliger. De trapverlichting wordt onder de trap geplaatst. De LED-strips bieden meer dan de standaard verlichting en ze zijn laag in energieverbruik. Trapverlichting zorgt voor een stijlvol beeld en veiligheid en dit voor lage tarieven.

Spil trappen
In de jaren ‘70 en ‘80 is de trappen markt overspoeld met spiltrappen, wenteltrappen en rechte stalen trappen. Ook deze trappen renoveert TrapXpress! TrapXpress biedt een uitgekiende collectie die hierop inspeelt. Zonder hak- en breekwerk en binnen één dag klaar.

De aangepaste treden (blok treden) voor spiltrappen zijn voorzien van een ABS-rand aan de omtrek. Deze treden worden aangeboden in verschillende diktes van 40 mm en 65 mm afhankelijk van de trap en uw eisen.

Ook kunnen wij de overloop met hetzelfde design voor u meenemen waardoor de overloop vloeiend overloopt naar uw trap.

Bent u benieuwd geworden naar een traprenovatie?

Wij snappen dat dit veel informatie is en u wellicht behoefte heeft aan advies van onze experts. Neem contact op via dit formulier! Wij staan klaar voor u.