Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een traprenovatie? - TrapXpress Traprenovatie
logo trapxpress

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een traprenovatie?

Begint u zich te ergeren aan die oude versleten trap? Dan is het kiezen voor een traprenovatie de perfecte oplossing! De opties binnen een traprenovatie zijn eindeloos en dat betekent dat u voor veel keuzes komt te staan. We snappen dat u zich afvraagt waar u moet beginnen en daar helpen we u graag bij verder aan de hand van onze traprenovatie guide.

Stap 1: Voor welke kleur en stijl kiest u bij uw trap van TrapXpress?

Het is belangrijk dat de nieuwe trap goed aansluit bij het interieur en de sfeer in huis. U kunt bij TrapXpress een keuze maken uit verschillende materialen en kleuren. Onze adviseurs komen graag vrijblijvend bij u  langs om te kijken welke kleur en stijl aansluiten bij uw woning.

Stap 2: Welke materiaalsoorten zijn er en welke past bij u?

Bij TrapXpress bieden wij een ruim aanbod aan materiaalsoorten aan. Het gekozen materiaal is samen met de kleur verantwoordelijk voor de uitstraling van de trap. Daarnaast is de duurzaamheid van het materiaal belangrijk. Niet ieder materiaal heeft hetzelfde prijskaartje en dat maakt niet elk materiaal even duurzaam. We gaan er immers van uit dat u niet over vijf jaar weer uw trap wil laten renoveren ;-). Bij TrapXpress bieden we alleen hoogwaardige materialen aan. We hebben onze keuzes voor u op een rijtje gezet:

Een traprenovatie met hout

Dit geeft een warme en vooral duurzame afwerking van uw trap. De trap krijgt een natuurlijke uitstraling en sluit al snel aan bij uw woonwensen. Wij werken met eiken hout, het enige wat u hoeft te kiezen is de kleur. Binnen één werkdag hebben we uw trap gerenoveerd. Voor de veiligheid van de trap dient er een veiligheidsstrip te worden gemonteerd.

Een traprenovatie met HPL/CPL

Dit is de meest gekozen afwerking voor een traprenovatie en heeft het voordeel dat er geen waxolie nodig is zoals op een echte houten overzettreden. De toplagen zijn in verschillende kleuren te bestellen. Zowel HPL als CPL zijn opgebouwd uit een keiharde kunststof onderlaag met daarop een drager. De kunststof laag is bevestigd op een HDF (doorontwikkeld MDF) plaat wat het geheel compleet maakt. Het resultaat, een bijna onverwoestbare traptreden, die zo goed als onderhoudsvrij is. Het materiaal is dusdanig bewerkt dat het ook stroef wordt op het moment dat er druk op wordt uitgeoefend. Hierdoor hoef je niet met veiligheidsstrips te werken wat bij alle andere materialen wel een must is.

Een traprenovatie met laminaat

Dit materiaal is voordeliger dan echt hout en heeft net zoals HPL/CPL geen waxolie nodig. Ook kunt u kiezen voor stootborden in dezelfde kleur als de treden waardoor het één geheel wordt. Let op, door vocht (bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken) kunnen de trapdelen kromtrekken.

Een traprenovatie met PVC materiaal

Dit materiaal is de laatste jaren enorm in opkomst. U kunt zelfs kiezen voor PVC met een houtlook die veel lijkt op echt hout. Het materiaal is wel vrij dun waardoor u meer last heeft van contactgeluiden. Daarnaast is PVC ook vochtbestendig waardoor het ook makkelijk schoon te maken is.

Stap 3: Voor welke afwerking kiest u?

Deze keuze hangt natuurlijk samen met uw wensen voor u trap. We kunnen bijvoorbeeld van uw open trap gemakkelijk een dichte trap maken. Ook kunt u ervoor kiezen om uw open trap rondom te bekleden of alleen aan de bovenkant. Tot slot kunt u er nog voor kiezen om ook de wangen en eventueel de overloop te bekleden.

Welke (design) kleur wenst u?
U kunt kiezen uit een hout-, beton- of staal look. Al deze afwerkingen zijn in verschillende kleuren mogelijk.

Stap 4: Kiest u voor extra veiligheid?

De trap is één van de meest gebruikte onderdelen in huis en daarom staat veiligheid voorop. Naast dat het toevoegen van LED verlichting stijlvol is, verhoogt het ook de veiligheid. De LED-strips worden aan de onderkant van de treden geplaatst. Tot slot is de LED-verlichting laag in energieverbruik, schokvrij en kan het zonder enkele problemen worden geïnstalleerd.

Stap 5: Wat zijn de financieringsmogelijkheden?

Bij TrapXpress kunt u de trap in één keer betalen of u kunt ervoor kiezen om uw trap te laten financieren. U kunt na het kiezen van de droomtrap aangeven aan onze adviseurs dat u gebruik wilt maken van een financieringsmogelijkheid. Na het invullen van de aanvraag zullen wij deze in behandeling nemen. Na goedkeuring hoeft de aanvraag alleen nog ondertekend te worden. Wij gaan direct aan de slag met het realiseren van uw droomtrap!

Vraag hier eenvoudig informatie aan of maak vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs. Wij komen langs op locatie om u te voorzien van advies. U bent nog maar enkele stappen verwijderd van uw droomtrap!