Kan je de traptreden bekleden met laminaat? - TrapXpress Traprenovatie
logo trapxpress

Kan je de traptreden bekleden met laminaat?

Deze vraag is veel terugkerend en ons antwoord hierop is altijd een volmondig ‘Ja’! Sterker nog niet alleen de traptreden kunnen bekleed worden met laminaat. Ook de stootborden en zijwanden kunnen voorzien worden van dit duurzame materiaal. Zo creëer je een trap met een super strak uiterlijk. Denk bij het woord ‘strak’ niet meteen dat traptreden, die met laminaat bekleed zijn alleen in moderne woonstijlen passen. Het mooie van laminaat is dat het helemaal af te stemmen is op jouw stijl!

Laminaat is hot!

Je zal het niet geloven maar bij TrapXpress wordt laminaat het meest gekozen voor het bekleden van de trap. De meest voorkomende reden voor deze keuze is dat laminaat goedkoper is dan echt hout en veel onderhoudsvriendelijker. Daarnaast is het assortiment laminaat overzettreden heel divers en kan je de trapbekleding helemaal afstemmen op jouw woonstijl en -wensen.

Slijtvast materiaal

Traptreden worden altijd op dezelfde plekken het meest belast. Zo zal een trede in het minden meer te verduren krijgen, dan de zijkanten. Vergeet ook niet dat je heel snel met je schoenneus tegen het stootbord aankomt. Met andere worden als je kiest voor laminaat, kies dan voor een goede kwaliteit met een harde toplaag. Laat daarmee ook de stootborden en zijwangen bekleden. Zo ben je verzekerd van een slijtvaste bekleding op de trap. Het mooie is dat deze toplaag er ook voor zorgt dat de treden beschermd zijn met een anti-slip laag.

Trendy trap

Kies je voor laminaat op de trap? Goed nieuws, want nu kan je de trap zo laten bekleden dat je er helemaal weg van bent. Houd je van een eenheid en rust, dan zoek je voor zowel de traptreden als de stootborden en zijwangen dezelfde kleur. Mag het allemaal een beetje hipper of spannender dan kan je juist meer contrast aanbrengen, door te kiezen voor twee kleuren. Vergeet niet om ledverlichting uit te kiezen, dan kan je de hele dag door genieten van het nieuwe trappenhuis.

De mogelijkheden van TrapXpress zijn eindeloos. Zo hebben wij ook PVC en echte houten overzettreden in onze collectie. Het is altijd goed om je vooraf te informeren naar de mogelijkheden. Dit kan bij ons in de showroom, maar je kan ook een adviseur thuis uitnodigen. Laat je ons weten wat je het liefste wilt?