Het voordeel van een dichte trap - TrapXpress Traprenovatie
logo trapxpress

Het voordeel van een dichte trap

Sta je op het punt om je open trap te laten bekleden, dan is het wellicht ook de moeite waard om de trap tegelijkertijd met de renovatie, dicht te laten maken. Een open trap heeft geen stootborden en is dus tussen de treden open. Dit geeft optisch een ruimtelijk effect. Vaak hebben de trappen naar zolder een open karakter. Mooi of niet mooi, het dicht maken van de trap kan meerdere voordelen opleveren. Misschien toch het overwegen waard?

Veiligheid voor alle bewoners

Een dichte trap geeft meer veiligheid in een gezin met kleine kinderen. We gaan er natuurlijk vanuit dat je de nodige veiligheidsmiddelen in huis hebt toegepast, om de kids een veilige woonomgeving te bieden. Een traphekje is in huis met meerdere verdiepingen en kleine kinderen onmisbaar. Je moet er niet aan denken dat een kleintje toch op ontdekkingstocht gaat en hierbij tussen de open treden door glipt. Het dichtmaken van een open trap is dan een extra oplossing in het kindproof maken van je huis.

Warme lucht stijgt naar boven

Om het lekker warm en behaaglijk te krijgen in de woonkamer, is het dicht maken van een open trap wellicht een aanrader. De open trap werkt als het ware als een schoorsteen, die de warmte naar boven afvoert. Met de stijgende gasprijzen willen we allemaal op onze stookkosten letten. De TrapXpress plaatst zelf stootborden tussen de treden, zodat jouw open trap gedicht wordt. Uiteraard worden de traptreden en nieuwe stootborden daarna sfeervol bekleed. Wil je helemaal voorkomen dat de warme lucht naar boven stijgt, kan je altijd kiezen voor een draai- of schuifdeur voor de trap.

Minder tijd kwijt aan het stoffen

Door de open traptreden warrelt genoeg stof naar beneden, waardoor je vaker zal moeten stoffen en stofzuigen. Een reden om te kiezen voor bijvoorbeeld PVC op de vloer en trap is bijvoorbeeld huisstofmijtallergie. Warrelende stofpollen in huis kunnen verminderd worden door de open trap af te sluiten. Niet alleen beter voor je gezondheid, het scheelt je ook veel tijd met het schoonmaken van de benedenverdieping.

Het dichtmaken van een opentrap betekent, dat er een hele nieuwe sfeer ontstaat in huis. Laat je dan ook goed informeren over lichtinval en/of kunstverlichting, dat wij weer voor je kunnen verwerken in de dichte trap. Wij denken graag met je mee, zodat het eindresultaat precies zo is, als je het gewenst had.