Nieuwe houten trappen - TrapXpress Traprenovatie

Nieuwe houten trappen

Introductie
TrapXpress renoveert niet alleen uw trap, maar plaatst indien nodig ook uw nieuwe trap. Wij werken hierbij voor zowel particulieren alsmede aannemersbedrijven. Het produceren van nieuwe trappen is geen sinecure, wij werken dan ook uitsluitend samen met de top op het gebied van het vervaardigen van uw nieuwe trap.

Onze fabrikant Hoograven is al bijna een eeuw toonaangevend in het produceren van nieuwe houten trappen. Zij beheersen dit eeuwenoude ambacht als geen ander. Echt handwerk, ondersteund door hedendaagse technologie, waarbij details en precieze afwerking het verschil maken. Als trappenspecialist bieden wij hierbij de mogelijkheid de keuze van een standaard ontwerp tot een zeer exclusief design, passend binnen elk interieur.

Driedimensionaal
In onze showroom of bij u thuis geven wij u graag een beeld van de vele mogelijkheden welke wij u kunnen bieden. U mag hierbij denken aan zaken zoals materiaalkeuze, opstelling en uiteraard de verschillende soorten trappen. Nadat u hierbij een keuze heeft gemaakt meet onze technisch specialist ter plekke uw trap in en wordt er op ons hoofdkantoor een driedimensionale tekening gemaakt van uw nieuwe trap. Deze verschaft u een helder en duidelijk beeld van de nieuw ontstane situatie binnen uw woonomgeving.

Forest Steward Councel (FSC)
Omdat onze bossen nou eenmaal onmisbaar zijn worden al onze trappen uitsluiten gemaakt van houtsoorten die het FSC keurmerk of gelijkwaardig keurmerk dragen. Wij werken dan ook uitsluitend met de beste materialen die voorhanden zijn met betrekking tot de productie van uw nieuwe trap. Daarnaast voldoen al onze trappen aan de normen van het bouwbesluit

Materialen
Kwaliteit daar is waar het om gaat bij de productie van uw nieuwe trap. Zo wordt het vurenhout door ons gesorteerd op basis van de juiste vochtigheid. En wordt het hardhout geselecteerd om de panelen te vormen waar de treden en trapboom van worden gemaakt. Dit doen wij met de groots mogelijke zorg en efficiency om zo min mogelijk van het kostbare hout te verspillen. De behandeling van de trappen gebeurd met een kwalitatief hoogwaardig watergedragen verf die op de juiste wijze droogt om bijvoorbeeld kraken van de houten trap te voorkomen.

Productie en techniekWij werken met twee methoden voor het behandelen van hardhouten trappen tw; gronden en lakken. Het gronden gebeurt in de kleur gebroken wit. En alle vuren trappen worden veelal in de grondverf geleverd. U kunt de trap in zo'n geval zelf aflakken en stofferen of laten bekleden door TrapXpress. Alle hardhouten trappen worden op dezelfde wijze behandeld, en voorzien van een transparante watergedragen laklaag.

Constructie
De trappen worden geconstrueerd door ervaren contructeurs zij werken met de nieuwste software (Compass & Staircom) welke wereldwijd toonaangevend is op dit gebied. Alle trappen worden voordat ze worden geproduceerd eerst getest op alle relevante eisen die zijn opgenomen in het Bouwbesluit en volgens de voorgeschreven NEN (3509) normen.

Montage
De montage wordt landelijk uitgevoerd door 2 gespecialiseerde ervaren trappenstellers. Zij beschikken over het vereiste gereedschap om deze fysiek zware klus vakkundig te doen.